Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ένα νέο βιβλίο για την πολιτική και τη λογοτεχνία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Brill ένα νέο βιβλίο για την πολιτική έκφραση μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα των Ρωμαίων συγγραφέων:

W.J. Dominik, J. Garthwaite & P.A. Roche (εκδ.), Writing Politics in Imperial Rome (Brill’s Companions in Classical Studies), Brill 2009
ISBN: 978 90 04 15671 5
EUR 169.-

Περιγραφή εκδοτικού οίκου
H ρωμαϊκή λογοτεχνία είναι από τη φύση της πολιτική ανεξάρτητα από τις ποικίλες συνάφειες παραγωγής της και τους σκοπούς που κάθε φορά εξυπηρετεί. Αυτή η συλλογή μελετών εξετάζει τις στρατηγικές και τεχνικές της πολιτικής γραφής στη Ρώμη μέσα από μία ευρεία γκάμα φιλολογικών κειμένων τα οποία καλύπτουν χρονικά δύο περίπου αιώνες, διαφορετικά πολιτικά συστήματα, κλίματα και περιβάλλοντα. Εφαρμόζεται ένας ορισμός της πολιτικής, ο οποίος είναι περισσότερο συνεπής προς τις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις από ό,τι συνήθως συμβαίνει με τις μελέτες της πολιτικής λογοτεχνίας της κλασικής αρχαιότητας. Εφαρμόζοντας μία μεγάλη ποικιλία από κριτικές προσεγγίσεις ο τόμος παρέχει στον αναγνώστη όχι μόνο μία ευρύτερη αντίληψη των τεχνικών, στρατηγικών και ενδιαφερόντων της πολιτικής έκφρασης στη Ρώμη αλλά επίσης πολλές νέες προοπτικές των έργων μεμονωμένων συγγραφέων της πρώιμης αυτοκρατορίας και των προαγγέλων τους στην εποχή της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: