Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Βίβλος: Μύθος ή πραγματικότητα

H oμάδα CHIPS München (Christliche Hochschulinitiative von Professoren und Studenten in München) διοργανώνει μία σειρά από διαλέξεις στην κεντρική αίθουσα του Παν/μίου του Μονάχου με θέμα "Die Bibel: Mythos oder Wahrheit?" στις 3.11 και 5-7.11.2008:

3.11.: Gabriel-Inschrift und Jesus-Grab - können wir das Christentum begraben?
Dr. Martin Heide, Philipps-Universität Marburg
O ομιλητής θα αναφερθεί στη λεγόμενη επιγραφή (ή αποκάλυψη) του Γαβριήλ, την οποία παρουσίασε και μετέφρασε στα αγγλικά ο καθηγητής του Hebrew University (Ιερουσαλήμ), Israel Knohl. Σύμφωνα με τη μετάφρασή του η ιδέα της τριημέρου αναστάσεως υπήρχε ήδη στον προχριστιανικό Ιουδαϊσμό. Είναι επομένως η ανάσταση ένας μύθος της προχριστιανικής ιουδαϊκής παράδοσης;

5.11.:
Das Neue Testament - Warum ausgerechnet 4 Evangelien?
Dr. Peter Williams, Tyndale House, Cambridge
Οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι χριστιανοί απέκρυψαν μέρος της αλήθειας και γίνεται συχνά λόγος για χαμένα ευαγγέλια. Στη διάλεξη θα παρουσιασθούν αυτές οι θεωρίες και θα διερευνηθεί γιατί είναι πειστικές για πολλούς ανθρώπους. Επίσης θα εκτεθούν τα γεγονότα, όπως τα έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας.

6.11.:
Das Alte Testament - Ein grausamer Mythos?
Dr. Peter Williams, Tyndale House, Cambridge
Στη σημερινή εποχή η Βίβλος δέχεται κριτική από διάφορες πλευρές. Η Π.Δ. κατηγορείται για τη χαλαρή ηθική της, η Κ.Δ. δε θεωρείται γνήσια. Στη διάλεξη ο ομιλητής θα ασχοληθεί με τις κατηγορίες εναντίον της Π.Δ.

7.11.:
Gotteskampf und Gebet im Alten und Neuen Testament
PD Dr. Martin Arneth, LMU München

Δεν υπάρχουν σχόλια: