Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το συνοπτικό πρόβλημα: νέες μελέτες / The synoptic problem: new studies

Κυκλοφόρησε ο τιμητικός τόμος για τον καθηγητή της Κ.Δ. Christopher M. Tuckett με θέμα το συνοπτικό πρόβλημα:

New studies in the synoptic problem : Oxford Conference, April 2008 ; essays in honour of Christopher M. Tuckett. Leuven ; Paris ; Walpole, MA : Peeters 2011
ISBN: 978-90-429-2401-7
XXVI-961 σελ.
85 €

Περιγραφή εκδοτικού οίκου
Στον παρόντα τόμο περιέχονται οι εισηγήσεις που διαβάστηκαν σε ένα διεθνές συνέδριο με θέμα το συνοπτικό πρόβλημα, το οποίο διοργανώθηκε στο Lincoln College, Oxford τον Απρίλιο του 2008. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η σαφής αποτίμηση της κατάστασης της έρευνας για το συνοπτικό πρόβλημα κατά τα τελευταία 100 χρόνια και η ανάδειξη των δυναμικών προοπτικών που μπορεί αυτή η έρευνα να αποκτήσει. Στις περισσότερες από 30 μελέτες οι εισηγητές πραγματεύθηκαν διαφορετικές απόψεις του προβλήματος, όπως τις σημερινές τάσεις στην έρευνα, τη συγκριτική εκτίμηση των κύριων υποθέσεων, τα συνοπτικά ευαγγέλια και τις αρχαίες πρακτικές συγγραφής, το ρόλο και τη λειτουργία των υποθετικών πηγών, τα συνοπτικά ευαγγέλια κι άλλα ευαγγέλια και την ιστορία της πρόσληψης της έρευνας.

Ο παρών τόμος σηματοδοτεί την έκδοση του 100ου τόμου των Studies in the Synoptic Problem από τα μέλη του Πανεπιστημίου του Oxford και αποτελεί τον καρπό του "Σεμιναρίου" του William Sanday που λειτούργησε για 15 περίπου χρόνια. Πρώτιστα όμως είναι απόδοση τιμής σε ένα διαπρεπή σύγχρονο ερευνητή του συνοπτικού προβλήματος, του Christopher M. Tuckett, καθηγητή της Κ.Δ. στο Πανεπιστήμιο του Oxford Members of the University of Oxford και μέλος του Pembroke College.  

Για να διαβάσετε τα περιεχόμενα αυτού του πολύ ενδιαφέροντος τόμου, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: