Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Ερμηνευτικής / First Meeting of the Seminar of Orthodox Exegetical Theology

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Ερμηνευτικής Θεολογίας του Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Το Σεμινάριο, του οποίου το έργο παρουσιάσαμε αναλυτικά σε παλαιότερες συναντήσεις, απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες και προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης και επιστημονικού προβληματισμού σε θέματα βιβλικής ερμηνείας και ερμηνευτικής. Το γενικό θέμα της φετινής χρονιάς θα είναι "Πατερικές και σύγχρονες προσεγγίσεις στην Αγία Γραφή"

Ομιλητής κατά την πρώτη συνάντηση θα είναι ο Daniel Gerber, καθηγητής της Κ. Διαθήκης, Université de Strasbourg, Faculté de Théologie Protestante.

Τίτλος της εισήγησής του:
«Ton salut que tu as préparé». Les hymnes de Lc 1–2 et leurs fonctions dans l’oeuvre à Théophile. Le cas particulier du cantique de Siméon (Τό σωτήριόν σου ὅ ἡτοίμασας. Οι ύμνοι του Λκ, κεφ. 1-2 και η λειτουργία τους στο έργο προς τον Θεόφιλο. Η ιδιαίτερη περίπτωση του άσματος του Συμεών)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: