Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

O Jürgen Moltmann στη Θεσσαλονίκη / Jürgen Moltmann in Thessaloniki


Στις επόμενες μέρες το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει το γνωστό θεολόγο Jürgen Moltmann. O καθηγητής Moltmann είναι μία από τις σημαντικότερες θεολογικές μορφές του 20ου αιώνα και συνέδεσε το όνομά του με τη "θεολογία της Ελπίδας" και τη "θεολογία της απελευθέρωσης".
Ο J. Moltmann θα κάνει δύο διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη.

α) Διάλεξη στο πλαίσιο των συναντήσεων του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Ερμηνευτικής Θεολογίας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής. Τίτλος της εισήγησης: "Do you understand what you are reading? New Testament Scholarship and the Hermeneutical Question of Theology"

β) Διάλεξη ανοικτή την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10.30 στην αίθουσα Δ΄ της Θεολογικής Σχολής. Τίτλος της εισήγησης: "Theology of Hope Yesterday and Today"

2 σχόλια:

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Τις ευχές μου για την σημερινή ημέρα. Θαυμάσιες οι επιστημονικές προσπάθειες των θεολογικών τμημάτων του ΑΠΘ όπως και οι δικές σας εδώ στο διαδίκτυο. Εμείς που "πέφτουμε" μακριά, έχουμε την ελπίδα μιας αναδημοσίευσης των εισηγήσεων, έστω και αποσπασματική.
Να είστε καλά, δημιουργική και πολύχρονη.

Ελένη Λιντζαροπούλου

Tsalampouni Ekaterini είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Χαίρομαι που μπορώ να μοιράζομαι με ανθρώπους που δεν έχω συναντήσει προσωπικά και βρίσκονται μακριά ιδέες και πληροφορίες. Κι οι δύο εισηγήσεις θα αναρτηθούν στη σχετική σελίδα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα παραραπέμψω αμέσως από το ιστολόγιο.