Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα νέο βιβλίο για την κοινωνιολογική θεώρηση των παύλειων εκκλησιών / A new book on the social-scientific approach of Pauline churches

Από τον καθηγητή Wayne Meeks, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην κοινωνιολογική μελέτη των παύλειων κοινοτήτων, πληροφορηθήκαμε την έκδοση ενός συλλογικού τόμου, όπου ειδικοί εξετάζουν την εξέλιξη της κοινωνιολογικής έρευνας των παύλειων κοινοτήτων κατά τα τελευταία 25 χρόνια (από τη στιγμή δηλαδή που κυκλοφόρησε η σημαντική μελέτη του W. Meeks, The First Urban Christians μέχρι σήμερα). Ο τόμος θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό T & T International μέσα στο Νοέμβρη 2009. Μόλις φτάσει στα χέριά μας θα τον παρουσιάσουμε διεξοδικότερα:

Todd D. Still - David G. Horrell (εκδ.), After the First Urban Christians The Social-Scientific Study of Pauline Christianity Twenty-Five Years Later, 2009
ISBN: 9780567219671
24 ευρώ (περίπου)

Περιγραφή του εκδοτικού οίκου
Το τρέχον έτος σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την έκδοση της μελέτης τους Wayne A. Meeks, The First Urban Christians. Σε αυτό το κλασικό πλέον έργο ο Meeks εξέτασε το κοινωνικοϊστορικό πλαίσιο του παύλειου χριστιανισμού υπό το πρίσμα των παύλειων επιστολών.
Ο παρών τόμος, After the First Urban Christians, που εκδίδεται από τους Todd D. Still και David G. Horrell, είναι μία συλλογή επτά μελετών ειδικών, οι οποίες μαζί με έναν επίλογο γραμμένο από τον ίδιο τον Meeks, επανεξετάζουν και συμπληρώνουν τη μελέτη-σταθμό του Meeks. Επιπλέον ο παρών τόμος προσφέρει νέες προοπτικές στη μελλοντική έρευνα του Παύλου και των εκκλησιών του μέσα στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Περιεχόμενα
Introduction-The editors

Chapter One: The use of theories and models from the social sciences - David G. Horrell (University of Exeter, UK)

Chapter Two: The urban environment of Pauline Christianity - Peter Oakes (University of Manchester, UK)

Chapter Three: The social level of Pauline Christians - Bruce Longenecker (University of St. Andrews, UK)

Chapter Four: Formation of the ekklesia - Edward Adams (King's College, London, UK)

Chapter Five: Governance - Todd D. Still (Baylor University, Truett Seminary, USA)

Chapter Six: Ritual - Louise Lawrence (University of Exeter, UK)

Chapter Seven: Patterns of belief and patterns of life - Dale B. Martin (Yale University, USA)

Chapter Eight:
Epilogue: Retrospect and prospect- Wayne A. Meeks (Yale University, Emeritus, USA)

Conclusion- The editors

Δεν υπάρχουν σχόλια: