Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ένα νέο βιβλίο του καθ. Μ. Κωνσταντίνου

Κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο του καθηγητή της Π.Δ. στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου. Πρόκειται για την έκδοση των κειμένων του καθηγητή, τα οποία δημοσιεύθηκαν παλαιότερα στο περιοδικό ΣΥΝΑΞΙΣ. Αυτός ο μικρός τόμος είναι ο πρώτος που εκδίδει ο εκδ. οίκος ΑΡΜΟΣ στη σειρά "ΣΥΝΑΞΙΣ". Όπως οι ίδιοι εκδότες σημειώνουν η σειρά θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Τη σπουδή και την παρεμβατικότητα. Κείμενα νευρώδη, που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό, αφορούν φλέγοντα ζητήματα των ημερών μας και είναι μάλλον δυσεύρετα...
Ο τόμος με τα άρθα του καθ. Μ. Κωνσταντίνου έχει τον εξής τίτλο:


Παλαιά Διαθήκη. Αποκρυπτογραφώντας την πανανθρώπινη κληρονομιά, (Σύναξη 1), ΑΡΜΟΣ, Θεσσαλονίκη 2008
ISBN: 960-527-450-7
8,50 ευρώ


Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε την εξής περιγραφή του τόμου:
Πόσο μας αφορά ένα βιβλίο εβραϊκό; Πως εξηγείται η βία που γεμίζει πολλές σελίδες του; Πόση ιστορία και πόσος συμβολισμός συνθέτουν τελικά την Παλαιά Διαθήκη; Μιλώντας μια γλώσσα σύγχρονη, οι μελέτες του Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, καθηγητή της Παλαιάς Διαθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ρίχνουν φως σε μια σειρά συγχύσεων, άγνοιας και παραναγνώσεων.

Περιεχόμενα του βιβλίου
-Χίλια χρόνια και μια μέρα. Η συμβολική γλώσσα των αφηγηματικών κειμένων της Παλαιάς Διαθήκης
-Παλαιά Διαθήκη: "Η Ιστορία της Θείας Οικονομίας" ή "Μυθολογία των Εβραίων"
-Το ήθος του ... Θεού. Σκληρός Κύριος ή μακρόθυμος Πατέρας;
-Πτώση και σωτηρία

Ο καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου έχει επίσης μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, όπου ο ενδιαφερόμενος εκτός από τη βιογραφία του καθηγητή κι άλλες πληροφορίες μπορεί να βρει μία σειρά επίσης άρθρων του.
Για να βρεθείτε στην ιστοσελίδα του πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: