Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ερμηνεία και οικολογία

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφορεί από τη Society of Biblical Literature (με μαλακό εξώφυλλο) και από τον εκδοτικό οίκο Brill (με σκληρό εξώφυλλο) με θέμα τη σχέση την ερμηνεία της Αγίας Γραφής και το περιβάλλον.

Norman C. Habel - Peter Trudinger (εκδ.), Exploring Ecological Hermeneutics, 2008
ISBN: 1589833465 (SBL), 24.95$
ISBN: 978 90 04 15745 3 (Brill), € 89.00


"Τι σχέση έχει η ερμηνευτική με την οικολογία; Ποια κείμενα, αν υπάρχουν, έρχονται στο νου, όταν κανείς σκέφτεται τι λέει η Αγία Γραφή για την περιβαλλοντική ηθική; Με σκοπό να βοηθήσει τους αναγνώστες να σκεφτούν κριτικά και καθαρά για τη σχέση της Βίβλου με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο τόμος διευρύνει τους ορίζοντες της βιβλικής ερμηνευτικής και εισαγάγει την περιβαλλοντική ερμηνευτική. Κινείται πέρα από μία απλή συζήτηση για τη Γη και τα συστατικά της σε μία ανάγνωση του κειμένου από την προοπτική της ίδιας της Γης".

Ο τόμος περιλαμβάνει τις 16 εισηγήσεις των: Vicky Balabanski, Laurie Braaten , Norman Habel, Theodore Hiebert, Cameron Howard, Melissa Tubbs Loya, Hilary Marlow, Susan Miller, Raymond Person, Alice Sinnott, Kristin Swenson, Sigve Tonstad, Peter Trudinger, Marie Turner, Elaine Wainwright καιArthur Walker-Jones

Δεν υπάρχουν σχόλια: