Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Διάφορα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά νέα και άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο

Παρουσιάζουμε εδώ μια σειρά από ενδιαφέροντα άρθρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (κάποια από αυτά έχουν ενδιαφέρον για όσους μελετούν την εποχή των βιβλικών κειμένων και τους πολιτισμούς της αρχαίας Μεσογείου), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες και σήμερα στον ημερήσιο ελληνικό τύπο:

- Στη χθεσινή (13/3/2009) έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ δημοσιεύεται ένα άρθρο για τη δημιουργία πιστών αντιγράφων των ρωμαϊκών αμαξών (1ος / 2ος αι. μ.Χ.) που βρέθηκαν σε ταφικό τύμβο στη Μικρή Δοξιπάρα-Ζώνη στο Βόρειο Έβρο.
Για να διαβάσετε το άρθρο της εφημερίδας, πατήστε εδώ.
Για να ενημερωθείτε για το ενδιαφέρον αυτό εύρημα, πατήστε εδώ.

- Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπάρχει ἔνα σύντομο άρθρο για το διήμερο "7η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας". Οι 20 ταινίες που προβάλλονται σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα "Ν. Σκαλκώτας") είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες όπως («Ελληνες παντού και πάντα», «Αρχαιολογία και ρεπορτάζ», «Αστρονομία στην αρχαιότητα», «Η ζωγραφική στο ντοκιμαντέρ», «Κινηματογράφος και Ιστορία» κ.ά. και συνοδεύονται από διαλέξεις ειδικών.
Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, πατήστε εδώ.

-Και πάλι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσιεύεται μία παρουσίαση της έκθεσης για τον πολιτισμό της Αιγύπτου που λειτουργεί μέχρι τις 29 Ιουνίου στο Μουσείο του Λούβρου. Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, πατήστε εδώ.

- Τέλος από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προέρχεται και το άρθρο για τη νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου που είναι αφιερωμένη στα μικροαντικείμενα της αρχαιότητας. Ο μικρόκοσμος αυτός ανοίγει παράθυρα στην καθημερινή ζωή της αρχαίας Ελλάδας και Μ. Ασίας. Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: