Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έκθεση για τον Tischendorf και τα αρχαία χριστιανικά χειρόγραφα / Exhibition for Tischendorf and the ancient Christian manuscripts

Η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Λειψίας (Bibliotheca Albertina) διοργανώνει έκθεση με θέμα τον Konstantin Tischendorf και την αναζήτηση αρχαίων χριστιανικών χειρογράφων στο διάστημα 18/2 έως 29/5:

"Tischendorf und die Suche nach der ältesten Bibel der Welt"

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την καθηγήτρια Φωτεινή Κολοβού και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου Βυζαντινής και Ελληνικής Φιλολογίας.
Ο Konstantin von Tischendorf είναι γνωστός για τη συμβολή του στο έργο της κριτικής έκδοσης του κειμένου της Καινής Διαθήκης. Εντόπισε και εξέδωσε μία σειρά από τους σημαντικότερους μάρτυρες της χειρόγραφης παράδοσης του βιβλικού κειμένου. Σύνδεσε το όνομά του με την ανακάλυψη του Σιναϊτικού Κώδικα και την ανάγνωση του παλίμψηστου του Εφραίμ και του Βατικανού Κώδικα.
Στην έκθεση θα εκτεθούν τα 43 φύλλα του Σιναϊτικού Κώδικα, τα οποία μετέφερε στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στα 1844, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός άλλων αρχαίων χριστιανικών χειρογράφων.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: