Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αρχαιολογικά νέα / Archaeological news

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες διάφορα κείμενα σχετικά με ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα στην Παλαιστίνη:
Το πρώτο κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα The Bible and Interpretation και αποτελεί σύντομη αναφορά στις αρχαιολογικές εργασίες κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2010 στο Ισραήλ. Μεταξύ των ειδήσεων ξεχωρίζουμε εκείνη για το λουτρό που χρησιμοποιούσε η δέκατη λεγεώνα που ήταν εγκαταστημένη στην Ιερουσαλήμ και που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ κατά την επανάσταση του Bar Kοchba και την εκ νέου ανέγερσή της ως Aelia Capitolina. Για να διαβάσετε το κείμενο του Steven Gabriel Rosenberg πατήστε εδώ.

Από την Ιερουσαλήμ και η επόμενη είδηση. Η Αρχαιολογική Εταιρεία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν -παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής Σιλοάμ - οι εργασίες καθαρισμού της σήραγγας που συνέδεε την πόλη του Δαυίδ με περιοχή κοντά στο δυτικό τείχος. Για να διαβάσετε το σχετικό κείμενο στη Haaretz, πατήστε εδώ.

Η τελευταία είδηση αφορά στις ανασκαφές στο σπήλαιο Qesem κοντά στο Tel Aviv, όπου πιστεύεται ότι βρέθηκαν κάποια από τα αρχαιότερα ανθρώπινα υπολείμματα και εργαλεία (κάποια 200.000 χρόνια παλιά). Για να διαβάσετε την είδηση στο BAR Daily News πατήστε εδώ, και για την αρχική είδηση στην ηλεκτρονική σελίδα του VOAnews πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: