Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Εκδήλωση του ΑΡΤΟΥ ΖΩΗΣ για το Κυριακοδρόμιο / Book presentation of a new collection of Sermons

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 9 Μαΐου 2011 στην αίθουσα "Οδ. Ελύτης" στη ΔΕΘ εκδήλωση με αφορμή την έκδοση ενός νέου Κυριακοδρομίου με γραπτά κηρύγματα βιβλικών καθηγητών για τα ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών του λειτουργικού έτους. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Ο ευαγγελικός λόγος στη  μεταχριστιανική κοινωνία" 

Οι τρεις ομιλητές (καθ. Π. Βασιλειάδης, επίκ. καθ. Π. Υφαντής και λέκτ. Αικ. Τσαλαμπούνη) παρουσίασαν επιμέρους πτυχές του προβλήματος και επεσήμαναν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισε το κήρυγμα στη ζωή της πρώτης Εκκλησίας και την παρακμή την οποία υπέστη κατά τα νεότερα χρόνια. Σχολίασαν την πραγματικότητα της μεταχριστιανικής μετάλλαξης της σύγχρονης κοινωνίας και τόνισαν την ανάγκη αναβίωσης ενός ζωντανού και ουσιαστικού κηρυκτικού λόγου και της αξιοποίησης του κηρύγματος μέσα στην εκκλησιαστική ζωή ως μαρτυρίας και διακονίας. 

Το νέο βιβλίο ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του ΑΡΤΟΥ ΖΩΗΣ και τιμάται 20 ευρώ. Το νέο αυτό έργο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους ιερείς και θεολόγους αλλά και για τον καθένα που ενδιαφέρεται να μελετήσει τα ευαγγελικά αναγνώσματα

Για να διαβάσετε μία εκτενή παρουσίαση του ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΥ από το συνάδελφο λέκτορα του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ. Μόσχο Γκουτζιούδη, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: