Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η δεύτερη έκδοση του Προφητολογίου / The second edition of Prophetologion

Κυκλοφορεί από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία η δεύτερη έκδοση του Προφητολογίου, καθώς η πρώτη έχει ήδη εξαντληθεί. Πρόκειται για τη μετάφραση στη νέα ελληνική των λειτουργικών αναγνωσμάτων από την Π.Δ. όλου του έτους. Εκδότης της είναι ο καθ. Μ. Κωνσταντίνου και στη μεταφραστική ομάδα συμμετείχαν καθηγητές Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης: Δαμιανός Δόικος, Δημήτριος Καϊμάκης, Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Ιωάννης Μούρτζιος, Νικόλαος Ολυμπίου, Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Βελουδία Παπαδοπούλου-Σιδέρη, ιερομόναχος Ευσέβιος Βίττης. Φιλολογική επιμέλεια: Καίτη Χιωτέλλη.
Η μετάφραση στηρίχθηκε στο κείμενο των Ο΄, του οποίου την έκδοση επιμελήθηκε ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Μπρατσιώτης. Το έργο προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄.


Ένα νέο στοιχείο της νέας έκδοσης είναι δύο πίνακες, οι οποίοι προστέθηκαν στο τέλος του βιβλίου: κατάλογος των αναγνωσμάτων με τη σειρά που διαβάζονται μέσα στον εκκλησιαστικό λειτουργικό κύκλο και κατάλογος των αναγνωσμάτων με τη σειρά τους μέσα στην Π.Δ.


Η νέα έκδοση κυκλοφορεί σε δύο μορφές: σε μεγάλο μέγεθος και στο προηγούμενο κανονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: