Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

SEE-JSNT: συντομογραφίες αριθμών στο Σιναϊτικό κώδικα / SEE-JSNT: Numerical abbreviations in Codex Sinaiticus

Στη σελίδα του νέου ηλεκτρονικού περιοδικού, του SEE-JSNT, το οποίο παρουσιάσαμε σε παλαιότερη ανάρτηση, έχει αναρτηθεί ένα νέο άρθρο σχετικά με το Σιναϊτικό Κώδικα:
Στη μελέτη εξετάζεται ένα παράξενο ζεύγος τελειών που συχνά εμφανίζονται σε συντετμημένη μορφή στον Σιναϊτικό Κώδικα. Η μη τακτική εμφάνισή τους στον κώδικα και η λειτουργία που επιτελούν μέσα σε αυτόν αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης. Ο συγγραφέας προσπαθεί να απαντήσει το ερώτημα λαμβάνοντας υπόψη του την ταυτότητα των αντιγραφέων του Κώδικα, τη σχέση μεταξύ σύνθετων συντετμημένων αριθμών και των nomina sacra καθώς και την πιθανότητα ύπαρξης ενός συγκεκριμένου συστήματος ανάγνωσης. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι αντιγραφείς του Κώδικα παραλείπουν σε κάποιες περιπτώσεις τις τελείες. Επομένως αυτή η ασυνέπεια οφείλεται στο ότι κάποιες φορές οι αντιγραφείς πιθανόν απλά ξέχασαν να χρησιμοποιήσουν τις τελείες.

Επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού έχει αναρτηθεί και η εξής βιβλιοκρισία:
Jacob Valdemar Olsen, "Neuer, Werner. Heil in allen Weltreligionen. Das Verständnis von Offenbarung und Heil in der pluralistischen Religionstheologie John Hicks"

Δεν υπάρχουν σχόλια: